God hantering av trägalgar

Publicerat: 17 maj, 2015 i Galgar
Etiketter:, ,

Man kan bli lite nostalgiskt då man ser galgar som är gjorda av trä och som har tryck från butiker som var aktuella för hundra år sedan. Det är många som har trägalgar av den här typen hemma i garderoben och om man tar hand om dessa galgar på rätt sätt så kan man räkna med att de kommer att hålla länge. Här är sådant som man ska tänka på för att trägalgarna fortsatt ska vara bra för kläderna som man hänger på dem.

Friska trägalgar

Visst är det kanon om man kan få gratis trägalgar från butiken men ta en titt på dessa galgar innan du hänger dem i din garderob. Trä är ett material som kan skadas av vårdslös hantering och av vatten. Om det är så att galgarna har flisats så kan dina kläder skadas då du hänger dem i garderoben. Stryk med händerna längsmed galgen för att finna ojämnheter. Om du tycker att galgen är väldigt vacker så kanske du kan sandpappra bort flisor för att på så sätt fortsatt använda den.

Featured image

Dags att kasta

Ibland så måste man inse att det är dags att kasta en galge. Även om den är vacker och har ett tryck från den butik som din farfar köpte sina kostymer ifrån så kan den inte fortsatt bo i din garderob då den är angripen av mögel och parasiter. Om galgen har gjort sitt så ska den kastas för att bytas ut mot en ny modell som är bra för dina kläder.

God förvaring

Tänk på hur du förvarar galgar som du inte använder. Man kan skada trägalgar om man föser ihop dem med metallgalgar och andra objekt som kan repa och flisa träet. Det bästa är att hänga trägalgarna då de inte används eller att ha en plats där de står säkert och inte riskerar slitage. Vill du hitta leverantörer av galgar finns de här »

Annonser

Kommentarer inaktiverade.