En inbjudande skyltdocka

Publicerat: 28 augusti, 2015 i Butiksinredning

Många gånger så går man dagligen förbi ett skyltfönster utan att ens tänka på dockorna som står på rad och visar upp kläder. De flesta är helt enkelt vana vid att se en viss på min på ett skyltdocka huvud och man tänker inte så mycket på inredningen i fönstret. Det händer dock att man får syn på en skyltdocka som tycks ha något särskilt, och då kanske man stannar till för att se lite närmre på den och på plaggen som dockan bär. Det här är förstås varje butiksägares stora dröm, och om man ser till att köpa skyltdocka med rätt design och stil så kan man lyckas med att få folk att stanna vid ens skyltfönster för att sedan komma in i butiken för att få veta mer om det som man kan erbjuda.

En snobbig eller snäll skyltdocka

Vilket intryck vill man ge i sitt fönster? En del kanske tycker att det är skyltbyster som skyltbyster och att det inte spelar någon roll om dockan snörper med munnen eller ler varmt. När det gäller skyltdockor barn så är det ju sällan så att man får snobbiga eller sura miner, men de där damerna som står på tå och blickar ut från fönstret kan ha miner som inte direkt är så trevliga. Det här kan man se på begagnade skyltdockor som kommer från en annan tid. I vissa fall så kan man ju se det som en gimmick att ha en docka som rentav ser ilsken ut. Det här är ju också något som kan få folk att stanna upp.

Intressanta installationer

Oavsett om man driver butik i Stockholm, Malmö eller i andra städer så är ju tanken med butiksinredning att den ska leda till bättre försäljning, och här kommer en torso eller skyltdocka att kunna göra stor skillnad. När det som man visar i fönstret är intressant så är chansen till att folk kommer att kliva in i butiken större. När de sedan kommit in i butikslokalen så kan torsos och unika utställning leda till större köplust. Sedan så är det förstås också så att man som kund kommer ihåg en butik som upplevdes som estetisk och trivsam att vistas i. Använder man sig av skyltbysterna på rätt sätt så kan man uppnå den här känslan. En annan stor fördel med torsos är att man ständigt kan utveckla inredningen och förändra. Bra skyltdockor ska man kunna ändra om och använda på olika sätt så att de hela tiden passar in i olika typer av installationer. En docka som man har en tid i skyltfönstret ska likaväl kunna bli en del av själva butiksinredningen. Med flexibilitet så blir det lättare att skapa nya intressanta utställningar som bjuder in kunder och får de att vilja stanna kvar.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.