Klädställ till rum och garderober

Publicerat: 23 oktober, 2015 i Butiksinredning, Klädställ

När man har en större garderob så kan en klädställning vara ett sätt att få in lite mer i utrymmet. Även om det finns inbyggd klädstång som man redan hänger kläder på så kan en extra klädhäst eller annan form av ställning bli en tillgång. Till skillnad från butiksinredning så kan man vara väldigt specifik med de möbler som man ställer in i det egna hemmet. Om man inte tycker om den klädställning som IKEA kan erbjuda så kan man alltid leta vidare i butiker som Rusta och online för att hitta precis rätt design och känsla. Vill man vara lite extra kreativ så kan man ju till och med skaffa en skyltdocka som man ställer in i rummet som dekoration och som klädställ som ger extra hängutrymme. Skyltbyster och torsos har plats för mer än kläder och man kan se en glädje med att klä på dockan eller bysten de kläder som inte ska skickas till tvättkorgen men som heller inte hör hemma i garderoben.

Fristående klädställning

Om man vill ha en fristående ställning i garderoben eller i rummet så kan man satsa på en klädhäst som kan få plats under andra kläder som hänger eller kanske i ett hörn där man inte har andra möbler. Klädhästar är väldigt smidiga saker som gör det möjligt att skapa en mindre möbel genom att lägga till olika detaljer. Man kan till exempel dra nytta av alla de smarta hängsystem som möbelbutiker som IKEA erbjuder så att man på sin klädhängare även får plats med skor, hattar, smycken och annat. Med hjul på klädhästen så blir det lätt att flytta på och det kan vara en fördel då man kanske ställer in den i en garderob framför annat som man inte behöver komma åt så ofta.

För vuxna och barn

Klädställningar finns i alla storlekar och en klädställning barn tycker om är den som är lite lägre. När barnen blir lite äldre så är det bra om de själva kan välja ut sina kläder samt hänga tillbaka sådant som inte bör ligga och skräpa i rummet. Med en smart ställning så blir det lättare att lära barnen att hålla ordning på sina egna kläder. Man kan alltså ha en unik klädhängare för barnens garderob och rum och så en helt annan i det egna sovrummet.

Design som fungerar

Det är viktigt med design som fungerar så det kan vara klokt att inte låta sig imponeras alltför mycket av vackra färger och coola former. Först och främst så gäller det ju att ställningen passar in i ens garderob eller i rummet så man bör ha koll på de mått som gäller då man handlar online eller i en vanlig möbelbutik. Sedan så ska man tänka på det där med skötsel. Det kan vara bra med rostfritt material då man kanske ställer in klädställningen i tvättrummet alldeles bredvid det nya ångstrykjärnet med steamer som blåser ut ordentligt med fukt varje gång som man stryker.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.