Smidiga och vackra kassadiskar för den moderna butiken

Publicerat: 12 augusti, 2016 i Butiksinredning
Etiketter:

Kassadisken är en viktig plats i butiken och den är en form av butiksinredning som verkligen måste fungera som den ska för att man ska trivas i lokalen. Butikspersonal behöver kassadiskar som är lätta att jobba vid och som ger säkerhet och trygghet då man hanterar pengar. Kunder behöver uppleva att det är säkert att betala, och att det är lätt att finna en person att få hjälp av via kassan.

Skräddarsydda kassadiskar för den moderna butiken

I vissa butiker så kan man behöva en alldeles unik form av kassadisk. Då är det bra att det finns skräddarsydd tillverkning av butiksinredning i Sverige. Man kan beställa en disk som kommer med plats för att visa varor som man måste låsa in och som ger rätt avstånd mellan säljare och kund. Det finns mycket att tänka på vad gäller mått och form, men då man vänder sig till ett företag som är proffs på den här typen av inredning så får man den vägledning som man behöver för att välja rätt.

kassadiskar

Det ska vara rent och snyggt

Det är också viktigt att man får en disk av ett material som är lätt att hålla rent. Blankt och fint kan vara attraktivt men inte om det är så att man lätt får fingeravtryck på kassadisken och därmed hela tiden måste putsa på den. Det bästa är att finna balansen mellan vackert och enkel skötsel. Med metall så kan man få en mycket modern känsla men det finns också fina trädiskar som är lätta att hålla rena och snygga.

En inbjudande plats

Det är förstås bra om kassan är en plats som känns inbjudande. Kanske kommer det att bli så att det blir slut på det där med godis och andra lockvaror vid kassadisken då det kan införas nya regler för detta i Sverige, men det här är ju inte det enda som kan leda till mer sälj vid kassan. Den som står bakom disken är den som kommer att vara viktigast då det handlar om att sälja. När kunden får mer information så kan det leda till att man också säljer mer.

Om kassadisken upplevs som en trevlig och säker plats så är det bra för butikens känsla och rykte. Kunden bör ha god översikt men det får inte bli så att den som står bakom kassan upplever att allting är tillåtet. Man måste ändå skapa känslan av att kunder inte kan gå bakom disken för att behålla en bra nivå av säkerhet och trygghet för butikspersonalen.

Med hjälp av ljus så kan man belysa delar av kassadiskar på ett sätt som också kan få den här platsen att upplevas som trevligare och som ett ställe där man får mer information om butikens varor och tjänster.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.