Butiksinredning med hål av stansmaskiner

Publicerat: 25 juni, 2018 i Butiksinredning
Etiketter:

I en vanlig butik så finns det åtskilliga saker med hål i. Önskvärda hål görs med stansmaskiner och de är till för att ge butiksinredningen smarta funktioner och för att göra den vacker. Bra butiksinredning tillverkas med modern teknik och i material som är starka men också fina att se på. Kunder behöver en miljö som är lätt att hålla ren och som förblir hygienisk. Då kan hålen som stansmaskinen gör få stor betydelse.

Stansmaskiner ger rätt dimensioner

Med stansmaskiner så är det enkelt att skapa rätt typ av hål. Det kan ju behövas stora hål på en plats i butiken och mycket små på en annan. När en möbel planeras så vet designern att stansmaskinen kommer att klara av hålen som krävs. Det gör det så mycket lättare att planera en möbler.

Med programmering så kommer materialet som ska ingå i delen eller möbeln att formges på rätt sätt. Idag så är det vanligt med fleroperationsmaskiner. De kan ta hand om flera tillverkningsmoment på en gång. Stansen gör hål och så kan en kniv eller annat verktyg skära till biten som matas in i maskinen.

Med rätt dimensioner till millimetern och ännu mindre så blir inget snett och vint. Det kommer att se bra ut då möbler hamnar på plats och monteringen blir också enkel då allting har rätt passform. Ett stansat hål kan få betydelse för hela butiken då det kan vara fästet för en hylla som löper längsmed en hel vägg.

Inredning med många hål

Hålen i inredning kan vara där av flera anledningar. En är design. Det är faktiskt på mode med bänkar och bord som har en massa hål. Det har det varit länge. Hålen gör att materialet får liv och också att det ser helt annorlunda ut. Hålstrukturen ger en fräsch känsla och det är inte bara för att den är snygg.

Med hål i metallmaterial så släpps luft igenom. Det kan också vara så att man behöver mer ljus i en viss del av butiken. Då kommer hyllor av metall som har stansats med snygga hål att fungera mycket bra. De ger bärighet och platsen som krävs för varor samtidigt som utrymmet känns luftigt och ljust.

Kanter som inte skadar

När stansmaskinen gör hål på rätt sätt så kommer det att ge kanter som är säkra för användning. Betänk hålet i kassadisken som är till för att göra det enkelt att dra sladdar under bord. Om händer och sladd kan skadas av hålet för att det är vasst så blir det farligt.

Modern stansningsteknik gör det möjligt att få mjuka kanter utan att behöva efterbehandling efter stansning. Det drar ner på produktionstiden och därmed också på kostnaden för butiksinredningen.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.