Bli av med butiksinredning för att avveckla aktiebolag

Publicerat: 19 juli, 2018 i Butiksinredning
Etiketter:

När beslutet om att avveckla aktiebolag är fattat så är det hög tid att se på hur butiksinredningen kan avyttras på ett bra sätt. Det finns ju gott om saker i butiken som har ett värde men som kanske inte går att sälja liksom kläderna. En del prylar kanske inte känns så värdefulla. Men när du tänker på vad du lade på kassadisk och andra detaljer så kan det verkligen vara klokt att försöka sälja inredningen innan likvidationen avslutas.

Avveckla aktiebolag på ett smart sätt

För att avveckla ett aktiebolag på ett smart sätt så är det viktigt att du har en hållbar plan. Om du inte kan så mycket om likvidation så kan du sätta dig in i processen på Bolagsverkets hemsida. Om du inte har tid eller lust till att själv bli expert på ämnet så kan du välja att sälja bolaget för att få det likviderat. Det här kallas ibland för snabbavveckling och är en populär metod för personer som inte vill lägga ner så mycket tid på nedläggningen av aktiebolaget.

Men innan du kan sälja bolaget eller likviderar det själv så måste du ju se till att det inte längre finns lokaler och prylar. Bolaget ska bara finnas som papper och pengar på ett konto. Det gäller alltså att sälja butiksinredningen om du inte vill ge bort den eller kasta på sopen. Lokalerna ska utrymmas för det kommer ju antagligen att komma en ny hyresgäst eller så måste du sälja butikslokalen om den ägs av företaget.

Ge bort galgar

Galgar är relativt enkla att bli av med. De kan ges bort när kunder köper kläder. För att det ska gå snabbare att sälja de kläder som fortfarande finns kvar så kan det vara smart att köra med en attraktiv kampanj. Kunden kan då även få med sig galgen i påsen. Det är något som kan uppskattas en hel del. Kunden blir extra nöjd och du tömmer långsamt butiken på den inredning som du annars hade fått slänga.

Glöm inte bort att det ibland kan kosta pengar att kasta stora mängder skräp. Särskilt när det rör sig om otympligare saker. Det är inte helt självklart att du kan kasta flera påsar galgar i de vanliga soporna. Om de har företagets namn och logga så kan det minst sagt bli pinsamt om du inte hanterar denna butiksinredning på rätt sätt då du ska avveckla aktiebolag.

Då är det mycket bättre att ge bort galgarna som presenter och fortsatt sprida ett gott rykte om varumärket som snart kommer att försvinna. Du kommer ju inte att försvinna och folk kommer fortsatt att förknippa ditt namn med märket vilket också kan vara bra att tänka på då du ska göra dig av med butiksinredningen.

Sälj klädställ som är portabla

Klädställen som är portabla kan säljas till andra butiker såväl som till privatpersoner. Det är många som tycker att det är praktiskt att ha ett eget klädställ i sovrummet. Om det har hjul så är det ju enkelt att hantera. Annonsera om butiksinredningen som privatpersoner kan tänkas vilja köpa på platser där de kommer att se detta.

Det finns forum online där du kan tala om att du säljer klädställ och annat som kan vara av intresse. Skyltdockor är också något som privatpersoner kan vilja ha. Du kan vända dig till butiker som finns i närheten och i resten av landet online. Med annonser på nätet så går det förhoppningsvis snabbare att hitta rätt köpare till det som du måste sälja inför likvidationen aktiebolaget.

Maskiner och elektriska apparater

Maskiner och elektriska apparater som kassaapparaten kan ha ett större värde. Det beror lite på hur gamla de är och i vilket skick. Undersök möjligheterna att sälja denna utrustning och vad du kan få för den. Gör detta i god tid då det inte alltid går på en dag att sälja en kassaapparat.

Tung butiksinredning

Tyngre inredning måste också hanteras på rätt sätt. Det kan bli lättare att sälja den då du ska avveckla aktiebolag. Då slipper du ju antagligen själv ta hand om transport. Den som köper får komma och hämta och det gör att du får en uppgift mindre att fundera på och finansiera.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.